Nederlanders geven hun seksleven een mager zesje

Nederlanders geven hun seksleven een mager zesje

Nederlanders zijn niet erg tevreden in bed: ze geven hun seksleven gemiddeld een krappe voldoende. ‘Vaker seks hebben’ staat bovenaan hun wensenlijstje.
Dat blijkt uit onderzoek door Psychologie Magazine. De resultaten staan in het septembernummer van Psychologie Magazine dat inmiddels al in de winkel ligt.
Als Nederlanders een rapportcijfer moeten geven voor hun seksleven, geven ze gemiddeld een 5,9. Singles geven gemiddeld een 4,6; mensen met een relatie een 6,4. Naarmate stellen langer bij elkaar zijn, geven ze hun seksleven een lager cijfer.

Die twee keer per week blijkt een mythe: gemiddeld hebben we 1,1 keer per week seks. Ruim eenderde van de Nederlanders (36%) geeft aan dat zijn seksleven beter zou zijn als hij of zij vaker seks zou hebben. Opvallend is dat mannen en vrouwen dit ongeveer even vaak aangeven: 39% van de mannen, tegenover 33% van de vrouwen.
Ook zou ons seksleven erop vooruitgaan als we minder vaak moe zouden zijn (25% van de mensen vindt dat). De overige wensen zijn voor mannen en vrouwen verschillend: vrouwen zouden meer plezier beleven in bed als ze tevredener waren over hun eigen lichaam (33%). Mannen zouden vooral meer willen experimenteren (31%), bijvoorbeeld met nieuwe standjes.
Vrouwen vinden seks minder bevredigend dan mannen. Als vrouwen en mannen moeten aangeven waaraan ze het meeste plezier beleven, ziet hun top-10 er zo uit:

MannenVrouwen
1. Seks hebben1. Lekker eten
2. Lekker eten2. Goed gesprek hebben
3. Afspreken met vrienden3. Iets moois kopen
4. Een goed gesprek hebben4. Afspreken met vrienden
5. Iets moois kopen5. Lezen
6. Televisie kijken6. Seks hebben
7. Werken7. Werken
8. Lezen8. Sporten
9. Sporten9. Stofzuigen
10. Stofzuigen10. Televisie kijken

Bijna eenderde van de vrouwen (29%) doet weleens alsof ze een orgasme heeft; 16% van de mannen ‘faket’ ook weleens een orgasme. Mannen hebben het trouwens door als hun partner doet alsof ze klaarkomt: 28% van hen zegt dat weleens te merken.

We hebben meer remmingen dan je zou denken: mannen vinden het vooral moeilijk om met hun partner over seks te praten (49%), vrouwen om initiatief te nemen in bed (45%). Ook geeft 32% van de vrouwen aan nooit te fantaseren over seks en zegt 35% nooit te masturberen.
Voor het onderzoek vulden vijfhonderd mensen tussen de 18 en 69 jaar (representatief voor de Nederlandse bevolking) anoniem op internet een vragenlijst in over hun seksleven. Het onderzoek werd in opdracht van Psychologie Magazine uitgevoerd door RMI Fullservice Marktonderzoek.

Liefs Marion

Meer informatie

Moeders willen meer seks
Seks na de bevalling
Seks tijdens de zwangerschap – Kan het kwaad?
Baby making seks – Hoe houd je het spannend?
Seksualiteit – Seksuele ontwikkeling
Seksuele voorlichting aan peuters en kleuters: Karwei of kinderspel?
Tijd voor jezelf – Broodnodige ontspanning
Seksuele gemeenschap is meer dan het bij elkaar brengen van zaadcel en eicel
Alle vormen van anticonceptie
Te moe voor seks? Breng de (ont)spanning terug!
Sterilisatie – Wat is steriliseren?

Bronvermelding

Tekst: Psychologie Magazine
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *