Maaltijdbox: Wat eten we vandaag?

Maaltijdbox: Wat eten we vandaag?

Iedere dag moet er worden gegeten, dus iedere dag verschijnt op enig moment weer de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’ Het liefst natuurlijk gezond, lekker en vers. Maar dat ene gezonde familierecept, wordt ook wel erg afgezaagd als die iedere week opnieuw op tafel komt. En vergeet ook de boodschappen niet die dan nog gehaald moeten worden. Gelukkig kan het tegenwoordig een beetje makkelijker. Er zijn diverse maatschappijen die maaltijdboxen aanbieden.

Eenvoudige recepten voor gezonde maaltijden en vooral met veel verse ingrediënten. En… alles wordt gewoon aan je deur bezorgd. Niks met een rood verhit hoofd ‘nog even snel boodschappen doen in een overvolle supermarkt’. En niks geen hersenbreekmomenten meer over het antwoord op de dagelijks terugkerende vraag: ‘Wat eten we vandaag?’

Maar welke boxen zijn er? En welke is het meest geschikt voor jouw gezin? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

Maltijdbox 1 – De BeeBox

De Beebox is een thuisbezorgservice voor Nederlandse biologische producten. Wekelijks stelt Beebox verrassende, diverse en vooral seizoensgebonden boxen samen. Als klant van Beebox krijg je de box wekelijks thuisbezorgd, compleet voorzien van recepten en uitgebreide informatie over producten en leveranciers.
Inhoud: drie completen avondmaaltijden en Hollands brood, sap, eieren en fruit voor een lekker ontbijt of lunch.

Prijzen

De boxen zijn er vanaf 32,50 euro.

Meer informatie

Meer informatie over de Beebox
Betaalbaar biologisch eten

Maaltijdbox 2 – Familybox HelloFresh

De familymaaltijdbox van Hello Fresh bevat alle ingrediënten voor drie gevarieerde maaltijden per dag, voor het hele gezin (vanaf 2 jaar). De box bevat eenvoudige recepten met vlees, vis of vegetarisch. Alle ingrediënten die je voor de maaltijd nodig hebt, zitten in de box.
De producten zijn zo vers mogelijk en er wordt ook geregeld gekozen voor producten die niet altijd even bekend zijn. Op deze manier leer je dus steeds meer producten kennen. Bij de samenstelling van de recepten wordt rekening gehouden met het seizoen. Alle recepten zijn in gemiddeld 30 minuten te bereiden.

Prijzen

De boxen zijn er vanaf 34 euro.

Meer informatie

Recept: Vegetarische Lasagne

Maaltijdbox 3 – Mathijs maaltijdbox

De Mathijs maaltijdbox bestaat uit recepten die kinderen ook lekker vinden, allemaal bereid met verse ingrediënten, zodat ze ook nog eens gezond zijn. Er zijn twee verschillende boxen. De variatiebox en de Familiebox. Elke week hebben ze nieuwe recepten voor lekkere, afwisselende maaltijden. Ook kun je kiezen voor een goed gevulde fruitbox (14 euro) waarin zo’n 15 tot 20 stuks vers fruit zitten.

Prijzen

De boxen zijn er vanaf 39 euro.

Meer informatie

Onze ervaring met Mathijs Maaltijdbox

Maaltijdbox 4 – AH Allerhande maaltijdbox

In de maaltijdbox van Allerhande vind je alle ingrediënten en recepten voor drie heerlijke, verse maaltijden. Het Allerhande Footdteam bedenkt de recepten en zorgt iedere week voor gevarieerde gerechten die je binnen 30 minuten op tafel zet. Denk aan pasta’s, Hollandse pot met een twist of een lekker stukje vlees of vis.

Prijzen

De boxen zijn er vanaf 35 euro.

Meer informatie

Meer informatie over de AH Allerhande maaltijdbox

Maltijdbox 5 – Marley Spoon

Marley Spoon werkt uitsluitend met hoge kwaliteitseisen en ze hechten veel waarde aan dierenwelzijn en het milieu. Dat is fijn te weten. In de box vind je daarom eerlijke en duurzame producten. De verpakkingen kunnen gerecycled worden en zelfs het verpakkingstape is op basis van papier. Elke maandag krijg je een mail met receptsuggesties. Je kunt tot aan 6 dagen voor de bezorgdatum je voorkeuren aanpassen! Misschien wil je een bestelling overslaan? Wellicht wil je iets anders koken? Dat kan! Zo flexibel is het bij Marley Spoon.

Prijzen

De boxen zijn er vanaf 39,90 euro.

Meer informatie

Meer informatie over Marley Spoon
Ga ik de maaltijdboxen van Marley Spoon vaker doen?
Onze ervaring met Marley Spoon

Budget

De prijzen voor de verschillende boxen ontlopen elkaar niet veel, belangrijker is een box te vinden die goed bij jullie gezin past. Er moet natuurlijk wel gezegd worden dat je avondmaaltijd met behulp van deze boxen altijd duurder uit zal vallen, dan wanneer je zelf de boodschappen gaat halen. De boxen moeten immers verpakt en bezorgd worden. Bij veel aanbieders kun je eenmalig een gratis proefbox bestellen. Op die manier kun je de kwaliteit van verschillende boxen uit proberen, voor je je ergens voor een langere periode aan verbindt.
Vergeet ook de streekboxen niet. Het aanbod verschilt per regio en de bezorging is doorgaans uitsluitend regionaal. Misschien is er ook wel een streekbox bij jou in de buurt.

Liefs Marion

Meer informatie

Oudersenzo kookhoek
Klein koksmaatje in de keuken
Peutervoeding – Gooien met eten
Gezonde voeding voor je peuter
Groentekalender – In welke maand, is welke groente verkrijgbaar
Trucs om groente te laten eten
Groentehapje: Zelf een prakje maken of toch een potje?
Babyvoeding – Flesvoeding
Andere voeding voor je kindje nodig?
Ga ik de maaltijdboxen van Marley Spoon vaker doen?
Gezonde voeding voor je ongeboren baby
Gezonde voeding tijdens je zwangerschap
Vruchtbaarheid en voeding
Vitaminen en mineralen voor peuters en kleuters
Vitamineoverzicht: Welke vitaminen zijn er en waar zitten ze in?
Risicogroepen hebben extra vitamine D nodig
Honing – Een risico voor je baby in zijn eerste jaar
Is het gebruik van een magnetron schadelijk?
Lekker in je vel na bevalling – Hoe raak je die extra kilo’s weer kwijt?
Peuters zelf laten eten
Zout – De ongezouten waarheid!
Betaalbaar biologisch eten
Fruit ongezond? Natuurlijk niet!
Onze ervaring met Mathijs Maaltijdbox

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *