Lijnen – Mijn vijfde week! #blog19

Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Ik baal. Ik baal enorm. Een pond erbij in plaats van iets eraf. Terwijl ik toch echt goed mijn best had gedaan. Achteraf zelfs iets té goed. Na het wegen heb ik direct contact gezocht met Sabina, mijn coach. Zij heeft het voor mij uitgezocht en aangegeven dat ik veel te weinig calorieën binnen krijg. Hier ligt waarschijnlijk ook de oorzaak dat ik niets ben afgevallen. Mijn lichaam houdt blijkbaar angstvallig alles vast. Ik word hier niet vrolijk van maar probeer er wel een wijze les uit te halen.

Inmiddels heeft Sabina mij een lijst gegeven met voedingsstoffen die ik dagelijks nodig heb en het aantal calorieën dat mijn lichaam nodig heeft om goed te blijven functioneren. Ook moet ik nog wat meer water drinken. Zij verwees mij naar de website mijn.voedingscentrum.nl. Hier kun je dagelijks invoeren wat je per dag eet en zie je welke voedingsstoffen je voldoende, teveel of te weinig hebt genomen. Handig! Ook het aantal calorieën die je hebt gegeten, wordt bijgehouden. Een mooi systeem!
Er is een app te downloaden voor je smartfoon, zodat je onderweg, alles netjes kan bijhouden.

Uiteraard ga ik er deze week weer goed tegenaan. Ik wil me niet laten ontmoedigen, maar lastig vind ik het natuurlijk wel. Gewichtsverlies is immers toch de wekelijkse beloning…

lijn donker geel oudersenzo
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19
lijn donker geel oudersenzo

Weetje: Kokosvet

Op aanraden van Sabina ben ik kokosvet gaan gebruiken, in plaats van olijfolie. Kokosvet valt onder de verzadigde, plantaardige vetten. Normaal zijn die slecht, maar dat schijnt voor kokosvet niet op te gaan. Tijdens het gebruik kwam ik er achter dat dit vet erg heet kan worden, zonder te verbranden en dat is natuurlijk wel een stuk gezonder. Bijkomend voordeel: na het bakken hangt er een heerlijke kokosgeur in huis.

Het is wel prijzig. Ik heb een pot gehaald bij een ecologische winkel en betaalde voor 500 gram, 7,95 euro. Hoe lang ik met deze pot ga doen? Geen idee. Het is voor mij nog een beetje wennen hoeveel kokosvet ik in de pan moet doen, dus de eerste dagen heb ik voor mijn gevoel meer gebruikt dan noodzakelijk was.

Tegenstrijdige berichten

Op internet zijn er wat tegenstrijdige berichten te vinden over het gebruik van kokosvet. Echter de voordelen van kokosvet zijn:

– wordt onmiddellijk gebruikt als brandstof en dus niet opgeslagen als vet
– het zorgt voor betere opname van de voedingsstoffen
– stabiliseert je bloedsuikerspiegel
– stimuleert een traag werkende schildklier
– bevat veel anti-oxidanten
– kan goed tegen verhitting

Verleiding

Ik vond afgelopen week een lastige week omdat Rocco vakantie had en dan alles net een beetje anders loopt. Ik ben dan volledig uit mijn ritme en dan vind ik het moeilijk om mijn eetpatroon vast te houden. Ik probeer het wel zo veel mogelijk, maar het is lastig. Verleidingen liggen meer op de loer en ik ben eerder geneigd ‘iets makkelijks’ te eten.

Mijn menu

Iedere week maak ik een grote pan zelfgemaakte soep. Daar maak ik zeven porties van, die ik dan steeds voor de lunch eet. Aankomende week is het groentesoep. Ik zal het recept hiervan geven. Het leuke aan groentesoep vind ik dat je zo’n beetje alle restjes groente, er wel in kan gooien. Zo ben je gelijk van de kleine restjes af. Uiteraard was alles nog wel onbewerkt (rauw).

Ingrediënten

2 prei
1 struik bleekselderij
1 winterpeen
1 halve puntpaprika (had ik nog over)
5 tomaten
200 gram sperziebonen (had ik nog over)
verse Maggie (uit de tuin!)
verse bladpeterselie
verse selderij
4 bouillontabletten
bakje soepvlees

Recept

lijn donker geel oudersenzo
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Zet alle ingrediënten klaar
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Snij de groente en kruiden in kleine stukjes
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Lees het soepvlees een uurtje trekken, haal daarna het soepvlees er even uit
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Kook 15 minuten de tomaten in de bouillon
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Blender de tomaten en gooi daarna het soepvlees weer terug in de pan
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Voeg alle groente en kruiden toe
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Als alles is toegevoegd, deksel op de pan
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

en 20 minuten laten koken
Lijnen - Mijn vijfde week! #blog19

Eet smakelijk!
lijn donker geel oudersenzo
Het resultaat

Ik was deze week niks afgevallen, wat een totaal geeft van 5,5 kilo in vier weken.

Tot volgende week!

Zin om met mij mee te doen? Schrijf je dan hier in.

Wordt vervolgd.

Liefs Marion

Extra informatie

Lees meer blogs van Marion Middendorp

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

lijn oudersenzo met hartje

Een reactie

  • Marielle Allewijn

    Hoi Marion,

    Wat jammer, dat het deze week even tegen zat. Wel fijn voor je, dat je een coach hebt, die je hierin begeleidt. Zo leer je wel, waar je op moet letten. Nu kan je, hoop ik in ieder geval voor je, toch weer met goede moed verder werken om af te vallen.

    Zelf was ik maar 1 ons afgevallen. Dat vond ik ook wel even tegenvallen, maar was wel blij, dat er niks aan was gekomen. Ik ben nu in totaal 1 kilo kwijt. Het is nog erg weinig, maar ik probeer goede moed te houden.

    Groetjes Marielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *