Dierenparken en Aviodrome helpen werkende ouders tijdens lerarenstaking

Dierenparken en Aviodrome helpen werkende ouders tijdens lerarenstaking

Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en het Aviodrome gaan werkende ouders uit de brand helpen tijdens de lerarenstaking op donderdag 30 januari. Het museum in Lelystad en de vier dierenparken in Noord-Brabant en Friesland richten namelijk op hun locaties werkplekken in waar de ouders een aantal uur aan de slag kunnen. Hun kinderen worden ondertussen vermaakt door medewerkers.  

Beekse Bergen

Op Beekse Bergen kunnen de kinderen mee met speciale bus- en wandelsafari’s. De rangers nemen hen mee over het park en leren hen allerlei weetjes over de dieren die ze tegen komen. Bij Dierenrijk kunnen de kinderen onder toeziend oog van een begeleider knutselen of mee op expeditie door het park. 

ZooParc

Op ZooParc worden de kinderen meegenomen op een tocht door het park en worden er activiteiten georganiseerd in de giraffestal. In Leeuwarden kunnen kinderen mee op een speciale tour door het park en in het Aviodrome vertrekken er elk uur kinderrondleidingen die deelnemers vanaf acht jaar meevoeren langs alle vliegtuigen. Ook kan er onderweg geëxperimenteerd worden.  

Dierenparken en Aviodrome helpen werkende ouders tijdens lerarenstaking

Verkenning

Ondertussen kunnen hun ouders de laptop openklappen en de belangrijkste mails en zaken voor hun werk afronden. De vijf attracties zorgen voor goede plekken met WIFI. De start- en eindpunten van de rondleidingen zijn vlakbij deze tafels, zodat ouders hun kinderen makkelijk kunnen opvangen bij terugkeer. Het is dan ook wel de bedoeling dat ze ondertussen zelf op het park of in het museum blijven. Na de activiteit kunnen de ouders samen met kunnen kinderen nog op verkenning door het park of in het museum.  

“We hopen hiermee ouders een beetje uit de brand te helpen”, vertelt Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen, een van de deelnemende dierenparken. “Vaak is de donderdag een drukke werkdag en dan is het lastig om helemaal vrij te nemen. Op deze manier hebben ouders nog een paar uur om de belangrijkste zaken gedaan te krijgen, terwijl hun kinderen onder begeleiding een hele leuke tijd hebben. En vervolgens kunnen ze ook nog samen op stap.” 

Liefs Marion

Meer informatie

Help, mijn kind moet naar het VMBO
Puy du Fou, het franse attractiepark rolt strategie verder uit in Nederland
De 10 leukste schoolmoppen
De Middelbare school, wat is er anders?
Spannend! De eerste dag naar school!
Themapagina: school
Naar school
Het beste uit je schoolkind halen
Adressenlijst dierenparken
Voorbereiding op de brugklas
Vrijwillige ouderbijdrage
Welke basisschool kies je?

Bronvermelding

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *