Kerstversiering maken voor in de kerstboom

Kerstversiering maken voor in de kerstboom

Zelf de kerstversiering maken met de kinderen. Leuk om te doen én de kinderen vinden het prachtig als hun knutsels in de kerstboom komen te hangen! Van simpel tot moeilijk: het kan allemaal! En in alle kleuren van de regenboog. Wat maken jullie dit jaar?

Een ster van wasknijpers

Mooie sterren in de kerstboom, wie wil dat nou niet? Met wasknijpers is dit zo gedaan. Haal acht wasknijpers uit elkaar en verf ze in de kleur die jij wilt. Plak eerst steeds twee delen tegen elkaar aan. Daarna leg je ze zo neer met de onderkanten tegen elkaar aan, dat er een ster ontstaat. Plakken en klaar! Nog even een lintje eraan of je duwt ze klem tussen de takken.

Kerstboompjes van rietjes

Met rietjes maak je zo een mooie kerstboomhanger voor in de grote kerstboom. Knip een rietje in ongeveer negen delen, waarbij ieder deel iets korter is dan de vorige. Natuurlijk kan je ook meerdere rietjes gebruiken in verschillende kleuren. Plak deze rietjes van klein naar groot op twee rietjes. Zo ontstaat er een kerstboompje. Je zou bovenop dit boompje nog een sterretje kunnen plaatsen van zilver- of goudkleurig karton. Hier plak je dan ook een lusje aan om het boompje op te kunnen hangen.

Strijkkralen

Natuurlijk kan je ook met strijkkralen mooie ontwerpjes maken. Een kerstboompje, in de vorm van een kerstbal, misschien weet je zelfs wel een kerstengeltje te maken! Op Pinterest vind je hele mooie voorbeelden. Ook leuk om andere decoraties mee te maken om gewoon voor het raam te hangen, bijvoorbeeld.

Kerstversiering maken voor in de kerstboom

Piepschuimballen

In een hobbyzaak zijn ze te koop: piepschuimballen in diverse afmetingen. Verf ze in de gewenste kleuren, plak er mooie glitters op of prik er kraaltjes op met naalden. Een prachtige, zelfgemaakte bal is dan het resultaat. En deze kunnen gewoon jarenlang meegaan!

Sneeuwpoppen met bierdoppen

Verzamel bierdoppen en verf ze wit. Plak deze doppen met drie onder elkaar aan elkaar vast. De middelste is de buik van de sneeuwpop. Deze krijgt dus drie stippen. Op de bovenste zet je de neus als wortel neer, de oogjes en een mondje (liefst in stippen, zodat het steentjes lijken). Met een lintje eraan geplakt hang je het op. Natuurlijk kan je het nog completer maken met een stukje stof als sjaal of een klein takje ernaast als bezem. Zorg voor de juiste lijm, zodat alles goed vast zit.

Een gehaakt engeltje

Voor grotere kinderen prima te doen. Haak een rond lapje in de gewenste kleur. Dit is het jasje/lijfje van het engeltje. Net boven het midden van het rondje haal je de buitenkanten naar elkaar toe en zet dit vast. Het stukje erboven sla je om, dit is het kraagje. Van vilt knip je een soort hartje uit, of je maakt het puntiger, dit zijn de vleugeltjes die je op het lapje naait. Verder kan je met bijvoorbeeld kraaltjes het jasje of zelfs de vleugeltjes versieren. Met het opzetdraadje van je lapje maak je de lus, waar je eerst nog een grote houten kraal als hoofdje aan rijgt. Dit hoofdje kan je zo laten of je zet er met een stift nog oogjes en een mondje op.

Kerstversiering maken voor in de kerstboom

Met karton

Met karton kan je hele leuke, simpele dingen doen. Leuk voor de kleinere kinderen. Je kan ervoor kiezen om zelf al de vormpjes uit het karton te knippen. Zijn ze wat groter dan kan je alleen de omtrek tekenen en ze het zelf laten uitknippen. Vervolgens laat je ze lekker kleuren en plakken. Andere kleurtjes papier, oude tijdschriften, glitters, kraaltjes, stiften: leg het allemaal klaar en laat ze lekker losgaan. Leuke vormpjes hiervoor zijn: kerstboompje, sterretjes, kerstbal of bijvoorbeeld een kerstman of sneeuwpop. Je kan voorbeelden erbij zoeken of je laat ze juist lekker zelf hun gang gaan. Hou je wel van een bepaalde kleurstelling en wil je liever geen al te bonte verzameling? Ook dat is niet moeilijk voor elkaar te krijgen. Door alleen de kleuren aan te bieden die je hebben wilt, ben je immers al een heel eind. Hoewel de meeste kinderen juist smullen van bont…

Liefs Wil

Meer informatie

Baby’s eerste kerst
Hoe vier jij je kerst?
Waarom ik kerst leuk vind!
Wat doen we dit jaar met kerst?
Nederlandse gezin kiest voor traditionele Kerst
De 10 leukste adventskalenders
Themapagina: Kerstmis
Top 50 beste kerstliedjes
Kerstmis met kinderen – Een gezellig samenzijn
Hoe maak je je kerstdiner Kinderproof?
Wat wordt er gevierd met Thanksgiving?
Het kerstdiner van Levi-S
Feestdagen en cadeautjes
10 Kersttips! Maak er een gezellig samenzijn van!
De tien leukste kerstliedjes
De tien leukste knutselwerkjes voor Kerstmis
Kerstkaarten – Zelfmaken, traditioneel of digitaal?
De leukste kerstliedjes
Beertje Bas helpt de Kerstman – Online voorleesverhaaltje
Voorleesverhaaltje – Willy Woef viert Kerstmis
Leuke verzameling Kerstknutsels!
De leukste Kerstclips

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *