De blonde Julia maakt van K2 weer K3!

De blonde Julia maakt van K2 weer K3

Hebben jullie ook de laatste weken op vrijdagavond aan de buis gekluisterd gezeten om te kijken naar de zoektocht van het nieuwe K3-tje? Voor de derde keer was er een zoektocht nodig. Eerst besloot Kathleen de meidengroep te verlaten, zij werd opgevolgd door Josje. Uiteindelijk moest de hele meidengroep vervangen worden en eindigde de zoektocht in Marthe, Klaasje en Hanne. Dat leek een paar jaar goed te gaan, totdat Klaasje besloot dat het genoeg was. Opnieuw werd er vervanging gezocht voor de blonde K3.

Iedereen mocht meedoen

Dit keer werd het criterium om kans te maken op deze felbegeerde plek verruimd, waardoor het ook voor jongens mogelijk was kans te maken. Daar werd absoluut gehoor aan gegeven en gedurende de zoektocht hebben we kennis kunnen maken met een bonte verzameling van potentiële K3-tjes. Uiteindelijk bleek in de eindfinale toch uitsluitend plek te zijn voor vier “traditionele“ blonde meiden, die volledig passen in het “K3-concept”. Is dat te betreuren? Nee, dat vind ik niet.

K3-concept

Ik ben absoluut een voorstander van (gender) gelijkheid, maar het K3-concept is goed zoals het is. Daar moet je verder niet aan willen sleutelen of willen mis/gebruiken als statement. Het evenwicht zou verstoord worden. Je zag dit tijdens de wedstrijd een aantal keer gebeuren: Of de jongen viel weg tussen Hanne en Marthe of Hanne en Marthe leken ineens gedegradeerd tot achtergrondzangeressen. Wil je gelijkheid? Prima! Maar richt dan een B3-band op met alleen maar jongens.

lijn groen oudersenzo
De blonde Julia maakt van K2 weer K3

Scoops

Afgelopen zaterdag was de finale, de eerste uitzending die live zowel in België als in Nederland te volgen was. Dat moest ook wel, want de kijker kon nu eindelijk zijn stem uitbrengen. Dat was tot nu toe nog niet mogelijk geweest. Persoonlijk heb ik me geïrriteerd aan het feit dat in België de zoektocht een stuk eerder werd uitgezonden dan in Nederland, waardoor ik in de loop van de tijd meerdere keren scoops voorbij zag komen van afleveringen die in Nederland nog niet te zien waren. Geen idee waarom hiervoor is gekozen, maar het gaf mij het gevoel alsof we hier in Nederland een soort tweederangs kijkers waren.

Corona voor Marthe

Voor Marthe is de finale een atypische avond geworden. Zij maakte de hele show mee van thuis uit nadat ze eerder deze week een positieve coronatest had afgelegd. Dat hield haar echter niet tegen om volop mee te zingen en te dansen want via een levensgroot scherm en een permanente verbinding met de studio maakte zij alles virtueel vanop de eerste rij mee!

En de winnaar is…. Julia!

Al vanaf de start van de uitzending waren de zenuwen hoog gespannen in de studio. De vier finalisten gaven het beste van zichzelf. Toch moesten we ronde na ronde afscheid nemen van een kandidaat tot uiteindelijk enkel nog Amy en Julia overbleven. Na een bijzonder spannende en intense tweedstrijd kozen Hanne en Marthe uiteindelijk voor Julia om van K2 weer K3 te maken. 

Gert had de afgelopen zijn voorkeur voor Amy niet onder stoelen of banken gestoken, maar laten we eerlijk zijn, Julia vormt het meest logische (en perfecte) plaatje tussen Marthe en Hanne. Met Julia erbij is K3 direct weer een échte K3, alsof zij er altijd heeft tussen gestaan. (Sorry Klaasje).

lijn groen oudersenzo
De blonde Julia maakt van K2 weer K3

Druk druk druk!

Vanaf nu gaat het voor Julia heel hard want maandag al start ze met het inzingen van het gloednieuwe album van K3 dat midden december zal verschijnen. Daarnaast staan er nog verschillende fotoshoots, repetities en interviews op haar overvolle programma. Aanstaande vrijdag zal ze voor het eerst live te zien zijn met K3 voor een uitverkocht Sportpaleis tijdens de Studio 100 Rewind Party. Nadien zal ze ook nog zes uitverkochte Sinterklaasshows afwerken in datzelfde Sportpaleis. En alsof dat nog niet genoeg is verschijnt aanstaande vrijdag ook de bijhorende clip van de single Waterval. Over enkele maanden start dan de allernieuwste K3 show met de toepasselijke titel: “Kom Erbij!”.

liefs Marion

Meer informatie

K3: Roller Disco
K3 maakt zomerclip vol strandfoto’s van fans

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Foto’s: Royal Promotions/Studio 100

BabyBaby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *