Intelligentie kind is niet belangrijk

Intelligentie kind is niet belangrijk

Moeders vinden de sociale ontwikkeling van hun kind belangrijker dan intelligentie. Dit is één van de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat werd gehouden in opdracht van Blue Band. Maar liefst 59% van de moeders vindt het belangrijker dat hun kind vriendjes en vriendinnetjes heeft dan dat het goed presteert op school. Ze stoppen dan ook naar eigen zeggen meer tijd in de ontwikkeling van hun kinderen dan hun moeders dat vroeger deden. Ondanks deze investering zijn moeders zich niet bewust van de bijdrage die voeding heeft op de ontwikkeling van de hersenen.

Prestatiedruk neemt toe

De druk om te presteren op school is voor kinderen tegenwoordig groter dan vroeger, vindt 70% van de moeders. Zelf vinden zij echter sociale vaardigheden van hun kind belangrijker. Zo vinden ze het maken van vriendjes, vrolijkheid, beleefdheid en hulpvaardigheid het meest belangrijk. Van alle sociale vaardigheden noemt 29% van de moeders creativiteit en sportiviteit daarbij als minst belangrijke eigenschappen.

Moeder weet niet wat goed is voor hersenen

Moeders investeren veel tijd in de ontwikkeling van hun kind, maar slechts 40% houdt hierbij rekening met de voeding van hun kind. Zij weten dat voeding belangrijk is voor hun kind, maar zien door de grote hoeveelheid informatie hierover door de bomen het bos niet meer. Veel moeders weten dan ook niet dat bepaalde voedingsstoffen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het vetzuur DHA bijvoorbeeld is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. 74% van de moeders is hiervan niet op de hoogte en dat terwijl uit eerder onderzoek blijkt dat kinderen nu gemiddeld slechts 30% van de aanbevolen hoeveelheid DHA binnenkrijgen.

Liefs Marion

Meer informatie

Hoogbegaafd – Wat betekent dit voor je kind?
Hoogbegaafdheid bij kleine kinderen
Telepathie bij kinderen: Een bijzondere ervaring
Bestaan nieuwentijdskinderen
Kenmerken van een ontwikkelingsvoorsprong
Geestelijke ontwikkeling peuter
Kinderliedje ‘Hoogbegaafd’ (met gratis download)
Beelddenkers – Herkennen en erkennen
Autisme – Wat zijn de kenmerken?
Nieuwetijdskinderen, ADHD en Autisme
PDD NOS – Wat zijn de kenmerken?
Nieuwentijdskinderen benader je liefdevol en met respect, niet met Ritalin!
Hoog sensitief en introvert of extravert gedrag

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *