Hyperactief? Zo ga je goed om met overprikkeling en hyperactiviteit!

Hyperactief

Is je kind hyperactief en heb je geen idee hoe je hiermee het beste kunt omgaan, lees dan snel verder.

We staan dagelijks bloot aan heel veel prikkels van onze zintuigen vanuit de buitenwereld maar ook vanuit ons innerlijk. Bij overprikkeling of hyperactiviteit zien we 2 reacties. Je wordt hyperactief, ADHD symptomen of je trekt je terug. Beiden bieden geen blijvende oplossing dus hierbij enkele tips om overprikkeling te voorkomen.

Voor het zintuig horen

Verblijf niet in lawaaierige/drukke ruimtes, bv harde muziek of ander geluid wat storend is. Neem iedere dag de tijd om in stilte te zijn bv door een wandeling te maken en te genieten van natuurgeluiden. Dit brengt rust in lichaam en geest.

Voor het zintuig zien

Vermijd ruimtes waar sterk licht is of lichtflitsen. Halogeen verlichting, neonverlichting, lasershows in discotheken, tv, computerspelletjes ect. Deze indrukken overprikkelen heel sterk en hebben een negatief effect op onze ogen en hersenen. Dit kan leiden tot verwardheid, migraine, slechte ogen en zeker voor jonge kinderen tot realiteitsverdraaiing/depressief gedrag .

lijn groen oudersenzo
Hyperactief? Zo ga je goed om met overprikkeling en hyperactiviteit!

Voor het zintuig tasten

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen in kleding en woninginrichting. Koude onnatuurlijke materialen, synthetische materialen zorgen vaak voor huidproblemen, allergieën en geven vaak een gevoel van koude en hardheid in ons. Knuffels gemaakt van plastic hebben een heel ander effect dan knuffels van natuurlijke materialen en dat geldt zeker voor kleding. Bij kinderen bieden zachte materialen heel vaak troost maar ook bij volwassenen. Het geeft een gevoel van warmte en veiligheid.

Voor het zintuig ruiken

Het gebruik van chemische (schoonmaak)middelen, parfums, wasmiddelen, badschuim et cetera, tast het zintuig ruiken dusdanig aan dat er problemen met bijvoorbeeld de voorhoofdsholte, bijholten en alle andere slijmvliezen ontstaan. Daar we leven in een tijd waarin zoveel onnatuurlijk prikkels zijn is dit eenvoudig op te lossen door andere materialen te kopen die natuurzuiver zijn of ongeparfumeerd. De groep mensen met allergieën neemt ook gestaag toe, evenals eczeem, psoriasis en ander huidkwalen.

Voor het zintuig proeven

Let op wat je eet en drinkt. Gebruik alleen natuurlijke kleurstoffen en suikers. Smaakversterkers zijn uit den boze evenals conserveringsmiddelen. Ze verstoren ons gehele mechanisme. Er zijn veel vitamines op de markt, meestal op synthetische basis en het is aan te bevelen gewoon veel verse groenten en fruit te eten. Dan hebben we in feite geen voedingssupplement nodig. Bovendien zijn er in natuurwinkels genoeg mogelijkheden op het gebied van natuurlijke voedingssupplementen. Light-frisdrank, frisdranken met cafeïne en theïne zijn heel ongezond en zorgen voor hyperactiviteit. Als je suiker gebruikt, gebruik dan een natuurlijke suiker die niet bewerkt is middels chemische processen. Alle synthetische middelen in voeding verstoren het innerlijke proces en veroorzaken veel ongewenste bijwerkingen.

Voor het zintuig voelen

Vermijd zoveel mogelijk straling. Denk hierbij aan de gsm, draadloze apparaten, computer, laptop ect. Deze straling zorgt ervoor dat onze eigen antennes verstoord raken. Onze gevoelswereld wordt hierdoor op een negatieve wijze beïnvloed, evenals ons gehele energiesysteem. We ontvangen in feite straling in plaats van zuivere energie.

Energie & hyperactief gedrag

Ons hele lichaam is energie, alles is energie en daarmee bedoel ik dat wij energie uitstralen naar de buitenwereld en ook opnemen. Dit doen we op heel veel manieren zoals hierboven beschreven. Om je goed te voelen is het belangrijk alle zintuigen op een gezonde wijze te prikkelen. Dit voorkomt heel veel narigheid, ziekten en andere verschijnselen.

Liefs Marjo

Meer informatie

Wanneer is er sprake van ADHD?
Hyperacusis, ik hoor teveel! Mag het wat zachter?
ADHD, hoe haal je het uit je hoofd?
Nieuwetijdskinderen, ADHD en autisme

Bronvermelding

Tekst: Marjo van Weenen
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *