Hiep Hiep Hoera! – Gratis verjaardagscadeaus en slingers!

Feest - Je baby viert feest!

Hiep Hiep Hoera! zorgt dat het voor iedereen feest kan zijn!
Op de redactie van Oudersenzo.nl ontvangen we regelmatig speelgoed, dvd’s, cd’s, games en kinderboeken, met het verzoek er iets over te plaatsen op Oudersenzo.nl.

Uiteraard geven we hieraan gehoor, want het is voor onze bezoekers ook leuk te weten wat er allemaal voor hun kroost te koop is. Maar… dit is een dagelijks terugkerend proces. Niks mis mee, maar je kunt je voorstellen dat onze redactieruimte al snel verandert in een opslagplaats van kinderspullen.

Tenminste, als we niet zouden oppassen… Met een aantal producten verwennen we onze vrijwilligers maar er blijft daarnaast altijd nog heel wat over.

Low budget Baby – Veel babyuitzet voor weinig
Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!

Goede bestemming

Al enige tijd waren we op zoek naar een goede bestemming. Weggeven kan natuurlijk altijd – wie wil immers geen gratis producten – maar we waren op zoek naar een goede bestemming. Afgelopen jaren hebben we een flink aantal ‘anonieme sinterklaaspakketten’ verstuurd aan gezinnen waar dit meer dan welkom was maar toch bleven we op zoek naar een meer structurele oplossing.
We hadden zelf al het idee van een soort voedselbank, maar dan met kinderproducten. Zelf opzetten? Daarvoor ontbrak ons de tijd. Maar dan ineens… liepen we tegen Hiep Hiep Hoera aan! Zomaar spontaan. Nou ja, eigenlijk niet zo spontaan, een alert redactielid luisterde in de auto naar Radio West, waar een interview over dit initiatief was.

Wat is Hiep Hiep Hoera!

Hiep Hiep Hoera! is een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor kinderen uit arme gezinnen in Delft en omgeving. Ouders die het financieel niet kunnen opbrengen de verjaardag van hun jarige kind te vieren, kunnen bij Hiep Hiep Hoera aankloppen voor hulp. Daar kunnen ze een gratis verjaardagscadeau uitkiezen, traktaties om uit te delen in de klas en lekkers en versieringen om het thuis te vieren op de dag van hun verjaardag. Ook bieden zij hulp rond Sinterklaas en Kerst!
Precies het doel waar we naar op zoek waren! Gebeld en een afspraak gemaakt. Gewapend met zes kratten vol speelgoed, boeken, dvd’s, cd’s en games zijn we daar naar toe gegaan. Aangevuld met een grote boodschappentas vol chips en andere lekkere dingen, vrijwillig gesponsord uit de spaarpotten van onze kinderen, die ook graag wilden helpen.

Sinterklaas – De historie van de Goedheiligman
Kerstmis vieren met kinderen – Een gezellig samenzijn

Zonder subsidie

Hiep Hiep Hoera krijgt geen subsidie en is daardoor afhankelijk van giften. De initiatiefnemer ontvangt mensen in haar eigen huis waar ze in haar woonkamer een gedeelte met een gordijn heeft afgeschermd. De aanstaande jarigen (of hun ouders) kunnen hier een cadeau uitkiezen. Voor 80% gaat het hier om tweedehands speelgoed, maar het overige deel is geheel nieuw.
Wat een opoffering om dit vanuit je eigen huis te doen! En geloof mij, het ging hier niet om een villa waar je makkelijk een kamer kunt missen.
Helaas zijn dit soort initiatieven meer dan nodig. Inmiddels heb ik begrepen dat er gelukkig her en der in het land meer van dit soort initiatieven zijn, maar nog lang niet genoeg. Want ook in Nederland heerst armoede. Volgens Hiep Hiep Hoera is bijna 1 op de 10 kinderen arm te noemen. In 2009 leefden ruim 330.000 kinderen in een gezin met een zeer laag inkomen. Verwacht wordt dat dit aantal in 2012 verder zal oplopen naar 376.000. Het hoogste peil sinds het begin van deze eeuw.
Ieder kind heeft recht zijn verjaardag te kunnen vieren. Dat hoeft niet met cadeaus van honderden euro’s, maar het liefst wel met een geschikt cadeau, lekkere traktaties op school en een fijne verjaardag thuis. Een kind wil niet anders zijn, hij wil zich niet hoeven schamen en hij wil ook niet wegblijven van verjaardagsfeestjes waarvoor hij wordt uitgenodigd, maar niet naar toe kan gaan omdat er geen cadeau gekocht kan worden. Noch wil hij zich afvragen waarom Sinterklaas wél bij het buurmeisje komt, maar niet bij hem. En dat is zo mooi van Hiep Hiep Hoera, je kunt ook dit soort cadeaus bij hun halen!

Hiep Hiep Hoera! – Ook voor jou!

Woon je in de omgeving van Delft en is het bij jou ook geen vetpot? Neem dan een kijkje op de site en schroom niet een afspraak te maken. Natuurlijk zou je veel liever naar de winkel stappen en het zelf kopen, maar tot de tijd dat je dat weer zelf kunt doen, kan Hiep Hiep Hoera uitkomst bieden.
En voor iedereen in de omgeving Delft of elders in het land, misschien een idee onbeschadigd – of nieuw – speelgoed te doneren? Of misschien een goed idee een actie – op school of in de buurt – te organiseren, waarin wordt gespaard voor lekkernijen en slingers? Of misschien zelf een dergelijk initiatief op te starten? Want er zijn ongetwijfeld heel veel gezinnen die nu nog nergens terecht kunnen!
En vergeet nooit… wat je vandaag doneert, kun je misschien morgen zelf nodig hebben. Want armoede kan ons allemaal treffen…

Liefs Marion

Meer informatie

Met je gezin leven in armoede
Low budget Baby – Veel babyuitzet voor weinig
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
Voorbereiding op verjaardag! Hoe kun je dit het beste doen?
Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?
Themapagina: Verjaardag / Jarig
Feestdagenkalender 2016
Je baby viert feest
Low-budget doetips voor de vakantie!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *