Haarverf en zwangerschap

Haarverf en zwangerschap

Je bent zwanger. En natuurlijk wil je niks doen wat je kindje in gevaar kan brengen maar je wilt er natuurlijk wel zo stralend mogelijk uit blijven zien. En als je kritisch in de spiegel kijkt, zie je dat die uitgroei steeds groter wordt. Het liefst wil je nu gelijk naar de kapper rennen om het te laten verven. Maar is dat eigenlijk wel verantwoord? Kunnen de chemische stoffen in de haarverf je kindje schade doen?

Beter van niet

Voor zover wij hebben kunnen achterhalen zijn er geen negatieve effecten bekend. Toch geeft de RIVM het advies dat je tijdens je zwangerschap beter je haar niet kunt verven, zeker gedurende de eerste drie maanden. Er zitten namelijk nogal wat chemische stoffen in de verf en die zijn niet goed voor je kindje.
Gelukkig wordt er steeds minder gebruik gemaakt van schadelijke stoffen, zoals ammoniak. Maar als je het zeker wilt weten, check het dan bij de deskundige: de kapper.

Haarverf en zwangerschap

Natuurlijke producten

Een haarverf die is gemaakt van natuurlijke producten, zoals bijvoorbeeld Henna, is prima. Lees echter wel goed de gebruiksaanwijzing op de bijsluiter om te zien of je de verf inderdaad tijdens de zwangerschap mag gebruiken en hoe vaak je dit maximaal mag doen. Of je neemt een kleurshampoo, deze zijn doorgaans ook veel minder agressief.

Niet schadelijk

Haarverf is op zich niet schadelijk en de stoffen komen niet in de bloedbaan terecht. Wel kun je er een allergische reactie van krijgen en dat is natuurlijk niet fijn. Of misschien word je wel heel misselijk van de geur.

Haarverf en zwangerschap

Bij twijfel?

Als je twijfelt, doe het dan gewoon niet. Want ongerustheid is stress en stress is zeker niet goed voor je kindje. En die uitgroei? Die komt vanzelf na de bevalling wel weer aan de beurt.
Bespreek het eventueel met je verloskundige of kapper. Zij kunnen je er vast meer over vertellen.

Liefs Marion

Meer informatie

Mooi en gezond zwanger – Zorg goed voor jezelf!
Als je haar maar goed zit!
De werking van het haarmasker
Mooie mama – Beautytips!
Zonnebank en zwangerschap
Het weerwolfsyndroom, wat is het?
Beautyproduct besprekingen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *