Feest – Je baby viert feest!

Feest - Je baby viert feest!

Eigenlijk valt er bijna altijd wel een feest te vieren… Verjaardagen, Sinterklaas, Kerstmis, Moederdag, Vaderdag en nog veel meer! Voor je kindje zijn dit hele spannende dagen. Soms kan hij zelfs dagen van te voren al een beetje van slag zijn. Zeker als hij al wat ouder is en weet wat er gaat komen.

Feestdagenkalender
Feestelijke kinderliedjes
Hiep Hiep Hoera! – Gratis verjaardagscadeaus en slingers!

Het is feest: Je kindje is jarig!

Het is groot feest, je kindje wordt één jaar. Zo’n eerste verjaardag is natuurlijk een mijlpaal in het leven van je kindje. Voor je kindje hoef je nog niet alle toeters en bellen uit de kast te halen. Een vol programma op zijn feest is nu nog te onrustig voor hem. Houd er rekening mee dat hij zijn verjaardag wel eens helemaal niet leuk kan vinden.

Leuke cadeautips voor kids onder de drie
Groter, gekker, mooier. Waar is al die overdaad goed voor.

Bescheiden feestje

Een klein bescheiden feest, zal hij veel meer waarderen. Houd daarom goed rekening met zijn leeftijd. Hij zal ballonnen en slingers prachtig vinden en met een cadeautje erbij, is het al gauw goed. Een algemene richtlijn voor het aantal genodigden (andere kinderen) is één voor ieder jaar. Het feestje hoeft ook niet zo lang te duren, een uur tot anderhalf uur is voor je peuter lang genoeg. Probeer ook rekening te houden met een eventueel middagdutje. Voor je peuter is daarom de ochtend een prima tijd, dan is hij nog lekker fris.

Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging

Hij snapt het nog niet

Een éénjarige peuter snapt nog niet zoveel van jarig zijn, met twee jaar zal hij er misschien al iets meer van snappen maar een driejarige peuter kan zich al verheugen op zijn verjaardag. Als hij dan ‘s ochtends de slingers en ballonnen ziet, zal hij door de kamer dansen van plezier.

Waar kun je rekening mee houden?

Om te zorgen dat je kindje zoveel mogelijk van zijn eigen verjaardag kan genieten:

  • Vraag de bezoekers of ze rekening willen houden met het slaapuurtje van je kind
  • Laat je kindje niet teveel snoepen, het zou jammer zijn wanneer hij misselijk zou worden
  • Laat hem zelf beslissen waarmee hij wil spelen. Als hij het papier mooier vindt dan het cadeau, is het toch ook prima? Het is zijn feestje.
  • Probeer, ondanks zijn verjaardig, zoveel mogelijk zijn eigen ritme aan te houden.
  • Als je de kamer met balonnen wilt versieren, zorg er dan voor dat ze hoog genoeg hangen. Als je kindje een ballon stuk bijt kan hij misschien een stukje inslikken.
  • Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de verjaardagstaart. Geef hem een lekker stukje en houdt camera gereed en wacht af wat er gaat gebeuren.
  • Geen idee wat je hem moet geven? Laat je door onze andere bezoekers inspireren!

Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar

lijn donker geel oudersenzo
Feest - Je baby viert feest!
lijn donker geel oudersenzo

Familiefeesten

Natuurlijk ben je trots op je baby en natuurlijk wil je hem aan iedereen tonen; een familiefeest is daarvoor natuurlijk het ideale moment. Maar voor je kindje kan het te vermoeiend zijn wanneer hij steeds van hand tot hand gaat in een ruimte waar ook nog eens allerlei onverwachte dingen gebeuren, het lawaaierig is en er misschien ook wel wordt gerookt. Je kindje zal gegarandeerd gaan huilen van al die indrukken.

Aparte ruimte

Beter is om je af en toe met je kindje even in een aparte ruimte terug te trekken. Probeer ook niet het hele feest bij te wonen maar houd het op een uurtje of twee. Iedereen kan op deze manier je kindje bewonderen. Als je kindje het ook naar zijn zin heeft, dan kun je natuurlijk best wat langer blijven.

Valentijnsdag

Of je nou een stille liefde hebt, gewoon je partner eens in het zonnetje wil zetten, of een goede vriendin wil vertroetelen… Valentijnsdag is hiervoor een uitermate geschikte dag. Alles staat deze dag in het teken van de liefde. En dat hoeft echt niet altijd een stille, onbereikbare liefde te zijn.

Valentijnsdag – Verwen je geliefde!

Carnaval

Binnenkort gaan we ons weer uitdossen in de meest exotische en wilde creaties: carnaval staat voor de deur! Doe jij ook mee? Of kom jij van boven de rivieren en heb je er helemaal niks mee? Weet jij eigenlijk precies wat Carnaval inhoudt? Wij wisten het wel een beetje maar zijn toch maar eens op onderzoek gegaan voor het naadje van de kous.

Carnaval – Haak maar in we vieren Carnaval

Pasen

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei! Pasen, leuk! Eieren beschilderen, eieren eten én eieren zoeken! Maar wat vieren we met Pasen nou ook alweer?

Pasen – We vieren Pasen met kinderen!

Moederdag

Iedere tweede zondag in mei is het Moederdag. De traditie is dat kinderen hun moeder verrassen met (bijvoorbeeld) een ontbijt op bed, zelfgemaakte presentjes en vertederende versjes. En de moeder? Hoeft de hele dag lekker niets te doen, behalve natuurlijk uitgebreid genieten van alles.

Moederdag – Zet Mama extra in het zonnetje!

Vaderdag

De derde zondag in juni is het Vaderdag. De traditie is dat kinderen hun vader verrassen met (bijvoorbeeld) een ontbijt op bed, zelfgemaakte presentjes en vertederende versjes. En de vader? Hoeft de hele dag lekker niets te doen, behalve natuurlijk uitgebreid genieten van alles.

Vaderdag – Verwen Papa de hele dag!

Dierendag

Donderdag 4 oktober is het weer dierendag! Jaarlijks komt deze feestdag voor de dieren terug en ook dit jaar zullen er heel wat huisdieren extra vertroeteld, verwend en geknuffeld worden.
Maar wat is dierendag nu precies, waarom vieren we dit en hoe kun je iets speciaals doen voor jouw dier?

Dierendag – Feest voor de dieren

Halloween

Het is 31 oktober: Halloween! Halloween is griezelen: doden komen tot leven, skeletten lopen door de straat, bloederige monsters bellen bij je aan en roepen hard: ‘Trick of treat!’Het klinkt bijna als ‘Je geld of je leven’, alleen willen ze geen geld maar snoep, bergen snoep!

Halloween – Griezelen en snoepjes!

Sinterklaas

De Sinterklaaskolder breekt weer in alle hevigheid los. Veel kinderen zitten dagelijks voor de buis gekluisterd en leven intens mee met de avonturen van De Club van Sinterklaas en het laatste nieuws van het Sinterklaasjournaal. Bart Smit en Toys ‘R’Us hebben hoogtijdagen en wij arme ouders worden gek van ons stuiterende grut…

Sinterklaas – De historie van de Goedheiligman

Kerstmis

Bij Kerstmis denken we aan: vrede, licht, een nieuw begin, geboorte, saamhorigheid, liefde en natuurlijk ook aan gezelligheid, lekker eten, kaarsjes, de kerstboom en fonkelende ballen.

Kerstmis vieren met kinderen – Een gezellig samenzijn
Baby’s eerste Kerstmis

Oudejaarsavond

Het einde van het jaar komt in zicht. Nog heel even dan staan de oliebollen met poedersuiker weer op tafel, de champagne in de aanslag en het vuurwerk vlakbij de voordeur! Nog even aftellen tot een gezamenlijk: ‘Gelukkig nieuwjaar!’ en het nieuwe jaar is een feit.
Oudejaarsavond, de overgang van het oude jaar naar het nieuwe jaar. Een feest dat over de hele wereld wordt gevierd!

Oudejaarsavond, Oud en Nieuw of Silvesteravond

Liefs Marion

Meer informatie

Hoera je kindje is jarig en wordt één jaar!
Leuke traktatietips!
Feestdagenkalender
Gezonde traktaties voor op school
Hoera! Je kindje wordt één jaar
Baby’s eerste Kerstmis
Kinderfeestje: Praktische tips voor een hippe uitnodiging
Het kinderfeestje – Hoeveel kinderen nodig je uit?
Voorbereiding op verjaardag! Hoe kun je dit het beste doen?
Leuke cadeautips voor kids onder de drie
Themapagina: Verjaardag / Jarig
Carnaval – Haak maar in we vieren Carnaval
10 ideeën voor een leuk kinderfeestje om zelf te regelen (dus low-budget!)
Valentijnsdag – Verwen je geliefde!
Wat geef je op een kinderfeestje? Wat wordt er gemiddeld gegeven?
Pasen – We vieren Pasen met kinderen!
Moederdag – Zet Mama extra in het zonnetje!
Vaderdag – Verwen Papa de hele dag!
Dierendag – Feest voor de dieren
Halloween – Griezelen en snoepjes!
Sinterklaas – De historie van de Goedheiligman
Kerstmis vieren met kinderen – Een gezellig samenzijn
Oudejaarsavond, Oud en Nieuw of Silvesteravond
Trakteren is een feestje

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *