De leukste knutselwerkjes voor Kerstmis

De tien leukste knutselwerkjes voor Kerstmis

Nog even en dan zitten we alweer aan het Kerstdiner. Met een mooi versierde boom en misschien zelfs wel met cadeautjes eronder. Voor de kinderen is het echt stuiteren van het ene feest naar het anderen. In de decembermaand houdt het gewoon niet op. Belangrijk dus om een paar rustmomenten in te bouwen. En dan het liefst leuke rustmomenten. En hoe leuk is het om met elkaar te knutselen! Natuurlijk met een kerstthema! Want er zijn zoveel leuke knutselwerkjes voor Kerstmis te verzinnen! Wij zochten de leukste knutsels voor je uit!

Kerstversieringen

Naast de kerstboom zijn er tal van kerstversieringen, die buitens- en binnenshuis opgehangen kunnen worden zoals een kerststuk of een guirlande op een schouw bij de open haard, langs de voordeur of trap. Zij kunnen bestaan uit kaarsen of lampjes, kerstballen, hulst takken et cetera. Ook het plaatsen van een kerstdorp wordt steeds populairder.

Sneeuwbollen ter kerstversiering en een glazen kaarsenhouder met een waxinelichtje om het gezellig te maken in de donkere dagen voor Kerstmis. Op veel plaatsen wordt openbare kerstverlichting gehangen, vooral bij een winkelcentrum, in een winkelstraat of op een plein. In Duitsland wordt op veel plekken een kerstpiramide neergezet, in huis in een kleinere variant en op de markt een grotere.

Maar wij gaan dit jaar onze eigen kerstversiering maken! We knutselen ze gewoon zelf in elkaar!

lijn groen oudersenzo
De tien leukste knutselwerkjes voor Kerstmis

1. Kerstkaarten

2. Kerstbal

3. Origami kerstster

4. Sneeuwbol

5. Sneeuwpop kerstversiering

6. Kerstboom van een kartonnen bordje

7. Sfeervol lichtje

8. Kersthangers

liefs Marion

Meer informatie

Kerstversiering maken voor in de kerstboom
Sneeuwpoppen knutselen voor de kerst
De 10 leukste kerstliedjes

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.