Beertje Anders

Beertje Anders

Ken je Beertje Anders al? Beertje Anders is geboren om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar te helpen. Hij maakt dezelfde situaties mee als jonge kinderen en laat zien hoe hij ermee omgaat. Denk hierbij aan onderwerpen als pesten, gedrag en emoties.

Hij beleeft in zijn boekjes alledaagse avonturen en maakt hiermee lastige onderwerpen bespreekbaar voor kleuters. Jong en oud leren dankzij Beertje Anders, meer begrip op te brengen voor bepaalde problemen.

Beertje Anders

Beertje Anders is een creatie van Herman Vos en Wenda Verkerk. Zij maken al jaren lespakketten Sociale Weerbaarheid. Naar aanleiding van de vraag van leerkrachten, peuterspeelzaalleiders en ook ouders naar lesmateriaal van jonge kinderen, is dit beertje ontstaan.

Het laatste e-boekje van Beertje Anders gaat over hoofdluis. Als Beertje thuis komt heeft hij ineens heel veel jeuk. Oma Anders gaat eens kijken wat er zo jeukt en ontdekt de luisjes op zijn hoofdje. Oma legt uit dat alle beertjes dit kunnen krijgen. Er wordt een middeltje gehaald tegen de luisjes en het beertje wordt door Oma Anders geholpen. Op school gaat de juffrouw erover vertellen en worden de andere kindjes ook op luisjes gecontroleerd.

lijn donker geel oudersenzo
Beertje Anders
lijn donker geel oudersenzo

Wat is pesten

Pesten is niet iets van deze tijd, het bestaat al eeuwen lang. Waarschijnlijk zo lang er mensen bestaan. De term pesten komt uit het Latijns, maar de Nederlandse variant komt van de ziekte de Pest. Mensen vonden pesten blijkbaar zo vervelend dat ze het destijds de naam van de ergste ziekte op aarde hebben gegeven.

Het verschil tussen pesten en plagen is misschien in eerste instantie een beetje moeilijk te ontdekken, toch zijn er wezenlijke verschillen. Bij plagen is er altijd sprake van een bepaalde gelijkwaardigheid. Beide partijen zijn goed aan elkaar gewaagd en kunnen goed voor zichzelf opkomen.
Lees verder: De grens tussen plagen en pesten

Liefs Marion

Meer informatie

Pestonderwerpen: Hoe reageer je erop?
Spannend: De eerste dag naar school
De grens tussen plagen en pesten
Hoofdluis, help, mijn kind heeft last van hoofdluizen
Kinderruzie – Ruziemakende peuters

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© Afbeelding: Herman Vos en Wenda Verkerk

lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *