Annuleren vakantie wegens Coronavirus vaak niet vergoed

Annuleren vakantie wegens Coronavirus vaak niet vergoed

Mensen die hun geplande vakantie annuleren vanwege het Coronavirus, hebben grote kans bot te vangen bij hun annuleringsverzekering. In de meeste gevallen is het virus namelijk geen geldige reden om te annuleren, ook niet wanneer er een negatief reisadvies geldt. Geboekte vakanties via reisorganisaties kunnen in sommige gevallen worden omgeboekt naar een andere datum of bestemming. Mensen die toch op vakantie gaan naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt, zijn hier niet verzekerd voor schade veroorzaakt door het Coronavirus; deze schade kan namelijk niet als onvoorzien worden bestempeld. Ziekte voor vertrek, al dan niet door toedoen van het Coronavirus, wordt wel gezien als een onvoorziene omstandigheid en is daarom een geldige reden om de vakantie te annuleren. Dit meldt online consumentenadviseur
Pricewise.

Ziek van paniek, het Coronalied
Corona uitgelegd aan kinderen
Het coronavirus of wuhanvius
Het belang van handen wassen

Langer blijven of eerder weg

Wanneer reizigers vastzitten op hun bestemming, niet mogen vertrekken en dus extra verblijfkosten maken, worden deze kosten gedekt door de reisverzekering. Ook wanneer het reisadvies voor het gebied verandert tijdens de vakantie. Wanneer men uit eigen beweging eerder wil vertrekken vanaf de vakantiebestemming vanwege het Coronavirus, bieden zowel de reis- als annuleringsverzekering waarschijnlijk geen vergoeding aan. Besmettingsgevaar is namelijk niet gedekt.

We krijgen veel vragen binnen op de klantenservice over het Coronavirus,” zegt Hans de Kok, directeur Pricewise. “Met name over dekking van medische kosten en het annuleren van vakanties. Het verschilt natuurlijk per type annulerings- of reisverzekering, maar over het algemeen worden annuleringskosten vanwege het Coronavirus niet vergoed. Bij een allrisk verzekering worden de kosten vaak wel vergoed, maar vanwege de relatief hoge premies hiervoor wordt deze amper afgesloten. Medische zorg in het buitenland, al dan niet door het virus, wordt vergoed vanuit de zorgverzekering tot het Nederlandse tarief.”

Scholen dicht, wat nu?
Mag je nu buitenspelen met oog op Corona?

Annuleren vakantie wegens Coronavirus vaak niet vergoed

Medische kosten

De zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het in Nederland geldende tarief. De eventuele overige kosten die de zorgverzekering niet vergoedt, kunnen worden opgevangen door een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met een dekking voor medische kosten; dit verschilt per geval. Uit onderzoek van Pricewise (door Panel Inzicht, N=1.000) bleek dat 30% van de Nederlanders een aanvullende zorgverzekering heeft voor medische hulp in het buitenland.

Clip voor de kids

Liefs Marion

Meer informatie

SchoolTV Thuis top 10
Themapagina: Corona – COVID-19
Spelen en speelgoed in Coronatijd
Corona: Vergeet oma en opa niet!
Ziek van paniek, het Coronalied
Niet meer naar buiten? Maak het binnen gezellig met elkaar!
Eindtoets wordt afgeblazen
Corona uitgelegd aan kinderen
Mag je nu buitenspelen met oog op Corona?
Scholen dicht, wat nu?
Het coronavirus of wuhanvius
Griep en zwangerschap, waar moet je op letten?
Koorts – Waar is koorts goed voor? Wat kun je er aan doen?
De ins & outs van het RS virus
Snotneuzen, hoe los je het op?
Het RS virus, waar moet je op letten?
Medisch alfabet
Natte neuzentijd, alles over verkoudheid
Het belang van handen wassen
Nibud brengt Geldkrant-special Minder inkomen uit vanwege coronacrisis

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje
BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *