5 keer paprika in plaats van…

5 keer paprika in plaats van…

Met meer dan twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen en geen vet, suiker, koolhydraten en gluten hoort paprika absoluut thuis in elke gezonde keuken. Maar hoe combineer je dit vitaminebommetje met alledaagse gerechten? Tijd voor Paprika laat je vijf verrassende manieren zien om paprika toe te voegen aan jouw dagelijkse eetpatroon.

Paprika in plaats van…

… een appel

Zin in een verfrissend tussendoortje? Kies in plaats van een stuk fruit voor een paprika. In plaats van een appeltje voor de dorst, pak je net zo makkelijk een paprikaatje voor de dorst. En paprika’s kun je ook nog eens in de fruitmand bewaren.

… tomatensaus

De bekendste pastasaus is natuurlijk de tomatensaus, maar je kunt deze Italiaanse klassieker ook gemakkelijk met gepureerde rode en groene paprika’s maken. Voeg al naar gelang groente en vlees toe en je draait een heerlijke spaghetti met supergezonde saus om je vork.

… smoothiefruit

Lekker met het warme weer en ook nog eens helemaal hip; de smoothie. Één van de ingrediënten die in elke smoothieblender thuishoort is de paprika. Kies de oranje paprika om je smoothie wat zoeter te maken, want dit is de zoetste paprika van allemaal.

… soepgroente

Groentesoep, tomatensoep, kippensoep – nee, vanavond zet je een grote pan met gezonde, volle paprikasoep op tafel. Dat is weer eens iets anders en wedden dat de hele tafel nog een bordje komt halen?

… broodbeleg

Hoe kan een broodje gezond eigenlijk een broodje gezond heten als er vaak geen paprika op zit? Paprika is een gezond broodbeleg voor een luxe sandwich of een snelle boterham. Lekker fris met bijvoorbeeld geitenkaas of vol van smaak op een warm broodje lamsburger.

paprika
Liefs Marion

Meer informatie

Glutenintolerantie of coeliakie: Een chronische darmaandoening

Bronvermelding

Stockfoto: 123rf.com

lijn oudersenzo met hartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.