Babykleding, waar moet je op letten?

Babykleding, waar moet je op letten?

Babykleding – Als je baby net is geboren hoef je nog geen onderscheid te maken tussen nacht- en dagkleding, maar de babykleding moet natuurlijk wel lekker en comfortabel zitten. Je kindje trappelt natuurlijk graag in zijn bedje. Je kunt hem in bed eventueel een trappelzak of slaapzakje aan doen. Tijdens je zwangerschap kun je beter niet al te veel kleertjes kopen. In de kraamperiode krijg je vast een hoop kleertjes als attentie voor de geboorte van je kindje. Het zou jammer zijn als je zoveel kleertjes hebt, dat hij niet eens alles kan dragen. Babykleding gaat immers niet zo lang mee, hij zal er zeer snel uitgroeien.

Babykleding: badstof of katoen?

Baby’s spugen en een lekkende luier zal ook geen uitzondering zijn. Koop daarom kleertjes die goed te wassen zijn (badstof of katoen). Let er ook op dat de kleertjes makkelijk uit- en aan te trekken zijn, zeker bij het verwisselen van de luiers is dit erg handig. Zorg er daarom voor dat de kleding groot genoeg is en een sluiting aan de onderzijde is erg praktisch zodat je bij het verwisselen van de luiers hem niet helemaal hoeft uit te kleden. Kies het liefst kleding met een klittenbandsluiting of drukknoopjes. Gewone knoopjes of ritssluitingen kunnen je kindje pijn doen.

Let op de seizoenen

Let bij je kledingkeuze ook op de seizoenen en de kamertemperatuur en was nieuwe babykleertjes altijd voor je ze aantrekt. Babykleertjes moeten uiteraard veilig zijn, de stof waarvan de kleding is gemaakt mag niet brandbaar zijn.
Let hier vooral op bij de keuze van nachtkleding. Kies liever voor katoenen pyjama’s en nachtjaponnetjes. Kleding van honderd procent kunststof vat geen vlam, maar smelt. Dit maakt deze kleding erg gevaarlijk.

lijn groen oudersenzo
Babykleding, waar moet je op letten?
Babykleding

Basisuitzet

  • 6 rompertjes of hemdjes
  • 1 mutsje of petje (afhankelijk van het seizoen)
  • 4 setjes kleding
  • 2 paar sokjes
  • 1 badcape
  • 1 jasje of vest

Verzorging babykleding

De kleding van je kindje moet met speciale zorg worden gewassen om te voorkomen dat hij last krijgt van allergieën en/of huidirritaties. Was zijn kleertjes daarom niet met een gewone wasmiddel. Aan te raden is zijn kleding te wassen met speciale huidverdraagzame wasmiddelen, die ook bacteriën verwijderen. Het liefst een wasmiddel zonder kleurstoffen en met geen of weinig parfum.

Aankleden

De eerste vier weken nadat je kindje is geboren, heeft hij nog maar weinig controle over zijn hoofdje. Ondersteun zijn hoofdje daarom altijd goed tijdens het aankleden.
In het begin zal het nog een beetje onwennig zijn om je baby te ondersteunen en gelijkertijd hem aan te kleden. Maar na verloop van tijd zal dit steeds gemakkelijker gaan.

Schoenen

Koop pas schoentjes voor je kindje als hij echt begint te stappen. Tot die tijd is op blote voetjes lopen, het allerbeste.
Mocht de tijd er rijp voor zijn, kies dan voor soepele, gesloten schoenen met veters en een rubberen zool. Kies liever niet voor tweedehands schoentjes.
Als je schoentjes gaat kopen, neem je kindje dan mee. In de schoenenwinkel kunnen zijn voetjes worden opgemeten zodat hij de juiste maat schoenen krijgt.

Ondergoed

Kies voor ondergoed gemaakt in katoen of in een andere natuurlijke vezel. Zij irriteren zijn huidje niet.

Maattabel

Babykleding, waar moet je op letten?
liefs Marion

Meer informatie

Dit zijn dé najaar en winter kinderkledingtrends voor 2022!
Let op deze kwaliteitseisen bij de inrichting van de babykamer!
Met deze gouden tips scoor je trendy low-budget babykleding!
Baby basics. Welke producten mag je niet vergeten?
De beste luieremmer top 5
Babymaten, welke maten heeft mijn baby?
De laatste babytrends
Kwaliteitseisen voor de baby
Zonnebril voor je baby. Waar moet je op letten?
Low budget baby – Veel babyuitzet voor weinig
Babykleding – Waar begin je allemaal mee?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

BabyBaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *